Już od kilku miesięcy w Morągu seniorzy doskonalą swoje umiejętności serowarskie w ramach warsztatów „Róbmy Swoje Sery”. Spotkania to nie tylko doskonała okazja do wymiany doświadczeń kulinarnych, ale także sposób na promocję zdrowej żywności i aktywności wśród seniorów.
Od listopada międzypokoleniowa grupa miłośników mleka spotyka się cyklicznie w Morągu, aby doskonalić umiejętności przyrządzania produktów mleczarskich.
- W ramach spotkań przygotowujemy między innymi jogurty, twarogi i żółte sery – mówi Włodzimierz Ciczkowski, prezes Stowarzyszenia „Bartężek”, organizator cyklu. — Każdy warsztat poświęcony został innemu produktowi mleczarskiemu, a co najważniejsze, po każdym spotkaniu uczestnicy mogą skosztować własnoręcznie przygotowanych produktów.
Więcej na ten temat w Gazecie Morąskiej
red
morag@gazetaolsztynska.pl
Czytaj e-wydanie

Tutaj ". Szczegółowe informacje o tym czym jest profil i jak go stworzyć: kliknijPochwal się tym, co robisz. Pochwal innych. Napisz, co Cię denerwuje. Po prostu stwórz swoją stronę na naszym serwisie. To bardzo proste. Swoją stronę założysz klikając "
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez